T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / İNEGÖL - Cemil Sönmez İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

  OKULUN TARİHÇESİ

      Dört ayrı yapıdan oluşan okulumuz, tanınmış sanayici ve işadamlarımızdan Ali Osman SÖNMEZ tarafından, Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenim görmekte iken vefat eden oğlu Cemil SÖNMEZ adına yaptırılmıştır.

                     İLK YAPI

        3 derslik Cemil Sönmez İlkokulu 20 Ekim 1972 tarihinde öğretime başlamış, açılış töreni 5 Ocak 1973 tarihinde yapılmıştır. Açılış töreninde dönemin Bursa Valisi Sedat TOLGA, Milli Eğitim Müdürü Nejat TEZCAN, Kaymakam Ahmet SİVASLIGİL, Belediye Başkanı Ahmet AKYOLLU, İlköğretim Müfettişleri, çeşitli kurum yöneticileri ve kalabalık halk topluluğu katılmıştır. Öğretime açıldığı yıl okulda, okul müdürü, 5 öğretmen, 57 erkek ve 43 kız öğrenci olmak üzere toplam 100 öğrenci bulunmaktaydı. Okulumuz, ilçemizin Mesudiye Mahallesindedir. Mahalle çocukları okulun yapımına kadar İnegöl merkez okullarında öğrenim görmekteydiler. Okulun yapımıyla diğer okullara giden öğrenciler naklen okulumuza gelmişlerdir.

                     İKİNCİ YAPI

       Okul çevresinin yeni yerleşimlere açık olmasıyla öğrenci sayısı giderek artmıştır. Öğrenci artışını karşılamayan okula ek derslik yapılması gerekmiştir. Bunun üzerine konu yeniden Ali Sönmez'e götürülmüştür. Ali Osman Sönmez Bey, konuyu gönülden benimsemiş ve 1985 tarihinde ikinci yapının temeli törenle atılmıştır. Törene Bursa Valisi Zekai GÜMÜŞDİŞ, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nemci YAZICIOĞLU ile Sönmez Holding yönetim kurulu Başkan vekili Celal SÖNMEZ' de katılmışlardır. Okul inşaatı hızla sürdürülmüş, 15 Şubat 1985'te birinci katı tamamlanarak1 Mart 1986'da ikinci katın yapımına başlanmıştır. 12 dersliği ve 4 hizmet odası bulunan ikinci yapı 6 Aralık 1986 tarihinde törenle açılmıştır. Açılış törenine dönemin T.B.M.M Başkanı Kaya Erdem, Maliye ve Gümrük Bakanı A. Kurtcebe Alptemoçin, Bursa Valisi Zekai GÜMÜŞDİŞ ve Sönmez Holding Başkanı Ali Osman Sönmez ile kalabalık halk topluluğu katılmıştır. Açılış töreni sırasında T.B.M.M Başkanı Kaya Erdem İle Maliye ve Gümrük Başkanı A. Kurtcebe Alptemoçin okulumuzu yaptıran sanayici ve işadamı Ali Osman SÖNMEZ ' e birer şükran plaketi vermişlerdir.

                   ANA SINIFI

       2011 yılında okulumuz bünyesinde hayırsever işadamı Erdoğan Demirören ve eşi Tülin Demirören tarafından 2 derslikli ve 1 oyun odasından oluşan bir anasınıfı inşa edilmiştir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.06.2021 - Güncelleme: 02.06.2021 11:22 - Görüntülenme: 359
  Beğen | 0  kişi beğendi